Показване на 1–16 от 18 резултата

Котешка трева

5.00лв.

Котешката трева е един от най-търсените продукти. Спомага за по-доброто усвояване на храната и за лъскавината на козината.

Мини градина

59.00лв.

Мини градините са красив акцент във всеки дом. Растенията в тях са подбрани така, че при растежа си да не повлияват на цялостната визия на градината. Тяхното отглеждане е лесно, поради изискването за по-рядко поливане.

Сансевиера

24.00лв.

Сансевиерата  унищожава огромно количество формалдехид, бензол и ксилол. Премахва отровните изпарения от лакове, бои, лепила. Тя отделя кислород през нощта, което значително подобрява съня. Не се нуждае от много светлина, а поливането е ограничено.

Хедера

26.00лв.

Хедерата не изисква много светлина и често поливане. Това виещо се растение не изисква много грижи и чудесно влиае на алергии и астма. Доказано е, че когато има бръшлян в стаята, той поглъща близо 60% от праха, който се съдържа във въздуха.

Хлорофитум

10.00лв.

Това красиво листнодекоративно растение се отглежда лесно в домашни условия, тъй като е непретенциозно към светлината и поливането. В същото време ползите, които носи на хората са доста. Той отделя доста голямо количество кислород, пречиства въздуха от токсини и прах, успешно се бори с фрмалдехида и въглеродния диоксид. Множество научни проучвания доказват ползата му за бързото възстановяване на болни. Поставен в болнични стаи където няма други растения повлиява благотворно на кръвното налягане и пуласа. Растението е подходящо и за съжителство с домашни любимци.

Цикас

65.00лв.

Цикасът (Сагова палма) ще внесе тропически дух в дома ви. Подходящ е за отглеждане на светли места, без слънчевите лъчи да имат допир до листата му. От началото на пролетта до средата на есента трябва да поливате  редовно, като изчаквате почвата първо леко да засъхне. Зимата, почвата трябва да остава по-продължително време суха.

Замиокулкас

14.00лв.

Замиокулкусът или така нареченото Дърво на желанията е красиво, тъмнозелено растение с много лъскави листа.Той  е едно от най-некапризните и издръжливи листнодекоративни цветя. Полива се когато пресъхне почвата. Може да бъде държано по-навътре в стаята, защото не обича директна светлина.

Монстера

22.00лв.

Монстерата обича хладни и сенчести помещения. С красивите си листа тя е желано растение във всеки дом.

Саксифрага столонифера

18.00лв.

Саксифрага столонифера е красиво, стайно стелещо се растение, което изисква умерено поливане и не пряка светлина. Образува дълги „мустачки“ по които израстват листенца. Подхранването е рядко- един път на сезон.

Сенецио ровелеанус

25.00лв.

Сенецио ровелеанус е вид сукулент, който се отглежда лесно в домашни условия. Образува пълзящи надолу плетеници от стебла, като малки, зелени перли. Подходящо е да го поставите на място, където получава малко светлина, издържа дълги периоди на засушаване.

Сингониум

25.00лв.

Сингониумът е наричан цвете на щастието. Лесен за отглеждане с красиви пъстри листа, които с времето променят формата си. Отглежда се на светло място и се полива умерено.

Фикус дърво

24.00лв.

Фикусът Бенджамин се нуждае от много светлина, затова е добре да бъде поставен на добре осветено място. Не е препоръчително да бъде местен често, защото е чувствителен и листата му може да започнат да пожълтяват и падат. Обича да бъде подрязван и оформян, по този начин короната му се сгъстява. Той пречиства въздуха от вредни вещества, включително амоняк, бензен и формалдехид. На него се преписват възможността да оказва положително въздействие в отношенията между стопаните  и спомагане в израстване на кариерата.

Фикус лирата

59.00лв.

Фикусът лирата е много красиво листнодекоративно растение. Харесва светлина, но не пряка слънчева. Поливането е след като пресъхне почвата. Добре е листата да бъдат редовно пулверизирани. Може да правите лека резитба два пъти годишно, за да се разклонят клоните и да се образува красива корона.