Показване на 8 резултата

Екзакум в кашпа

21.00лв.

Екзакумът или т.н. Африканска теменужка е красиво, стайно цвете. Има лъскави, малки, зелени листенца и звездовидни цветове.  Обича светлина и умерено поливане. Достига височина 20-30 см.

Роза в прозрачна чантичка

14.00лв.

Саксията с роза е опакована в елегантна прозрачна чантичка, удобна за носене и красива при поднасяне. Можете да подарите за всеки повод на любим човек, приятел, учител и др.Розите обичат светлина. Ще ви радват с цветовете си от пролетта до късна есен. През пролетта и лятото е необходимо редовно поливане. През зимата то силно се ограничава и ако сте оставили цветето навън, дори се спира. Прави се основно подрязване пролетно време.Редовно се отстраняват прецъфтелите цветове.

Азалия в кашпа

16.00лв.

Това красиво цвете изисква много светлина( без пряка слънчева) и обилно количество вода. Идеалното място за нея е източен прозорец. Не забравяте, че пресаждането е задължително в кисела почва. Много често цъфти два пъти годишно- през зимата и лятото.

Антуриум

22.00лв.

Красивият антуриум е едно от стайните растения, които не изискват много светлина, т.е. не е необходимо да стои до прозорец, може да се отглежда и по-навътре в стаята. Полива се обилно, но до следващото поливане е необходимо почвата да пресъхне. Пулверизирайте редовно листата и корените и подхранвайте, за по-обилен цъфтеж.

Гузмания в кашпа

18.00лв.

Това красиво, екзотично цвете не се нуждае от много светлина и вода. Цъфтежът му продължава няколко месеца.

Калуна в кашпа обувка

19.00лв.

Калуната е красиво цветно храстче, което се чувства чудесно на тераси и в градини. Издържа на много ниски температури. В стайни условия трябва да му осигурите проветриво и по-прохладно място, което да бъде добре осветено. Почвата трябва да бъде винаги леко влажна.

Хибискус-китайска роза оранжева

14.00лв.

Хибискусите не са претенциозни и цъфтят от юни до края на септември. Обичат много светлина и умерено поливане. В земите на днешен Тайланд от незапомнени времена и до днес хибискус се пие, защото се знае, че намалява вредния холестерол. Съвременни изследвания показват, че редовната употреба на чай или напитка от хибискус понижава високо кръвно налягане. Заради високото си съдържание на витамин С, чаят е много ефикасен при настинки, простуда и грип. Всеизвестна е тонизиращата сила на хибискус и неслучайно много спортисти го използват. Растението действа като диуретик, укрепва сърцето, стените на капилярите и кръвоносните съдове. Доказано намалява риска от инсулт, инфаркт, но освен това предпазва бъбреци и облекчава спазми.

Циклама в кашпа

16.00лв.

Нежната циклама ще ви радва с продължителен цъфтеж през целия зимен сезон. Поливайте умерено и я поставете на светло прохладно място.