Показване на 14 резултата

Кала в саксия

14.00лв.

Калата обича светлина, но не трябва да се излага на пряко слънце. Полива се умерено, когато засъхне почвата. Отглеждането не е трудно, а цветовете се задържат дълго време.

Орхидея камбрия

22.00лв.

Красотата на камбрията е призната не само от любителите, но и от цели държави, чиито символ са цветовете на тези изящни с контраста и формата си растения. Има аромат. Вирее при средни светлинни условия. Чудесно място  е перваза на източен прозорец вътре в помещение. Ако имате сенчесто южно изложение, перваза на прозореца също е много подходящо място. Обича влага, но корените  трябва напълно да изсъхнат преди следващото поливане.

Орхидея фаленопсис

32.00лв.

Орхидеята зарежда с мощен емоционален заряд, дарява бодрост и креативни идеи, подтиква човек към активни действия. Ако трябва да постигнете нещо бързо, заобиколете се с орхидеи. Тя може да се нарече лечител, тъй като  е в състояние да хармонизира разпръснатата енергия, да сложи в ред мислите и отново да преоткрие жаждата за живот.

В качеството на подарък от мъж, орхидеята показва, че връзката ви навлиза в сериозен етап.

Тя се подарява и на човек, когото с цялото си сърце, искате да избавите от самотата.

Антуриум

26.00лв.

Красивият антуриум е едно от стайните растения, които не изискват много светлина, т.е. не е необходимо да стои до прозорец, може да се отглежда и по-навътре в стаята. Полива се обилно, но до следващото поливане е необходимо почвата да пресъхне. Пулверизирайте редовно листата и корените и подхранвайте, за по-обилен цъфтеж.

Двойна гузмания в кокос

45.00лв.

Гузманиите, вризеите, тиланзиите са бромелиеви растения. Задържат вода в розетката си, за да имат влага постоянно.Те са едни от най-малките екосистеми. Могат да растат върху дърво без почти никакъв субсрат. Голяма част от тях се хранят от въздуха.Цъфтежът им продължава няколко месеца. Поливат се рядко, като задължително се сипва и вода в розетката на листата. Често се пулверизират. Една вяечатляваща аранжировка подходяща за подарък и за цветно настроение във всеки дом.

Коледарче в коледна кашпа

22.00лв.

Коледарчето е вид кактус. Не обича слънцето, но се нуждае от достатъчно светлина. Поливането е рядко, зачестява след образуването на пъпките. Едно от лесните за отглеждане растения, което образува много цветове и радва стопаните си дълго време.

Коледна звезда- дърво

62.00лв.

Цветето, което символизира Коледа е красивата коледна звезда. Това прекрасно дърво с много цветове ще внесе цвят и празнично настроение в дома ви. Поставете я близо до прозорец и поливайте умерено.

Спатифилум

14.00лв.

В зависимост от условията спатифилумът цъфти почти през цялата година, но най-често от пролетта до късна есен.  С прекрасните си бели цветове той създава усещане за хармония. Смята се, че ако на неомъжена девойка подарят спатифилум, в скоро време тя ще си намери половинка. А ако дамата е омъжена, то тя ще забременее. Затова го наричат „Женско щастие“. Не се нуждае от пряка светлина, може да бъде отглеждан и по-навътре в стаята. Полива се умерено, като корените не трябва да загниват.

Стефанотис

20.00лв.

Стефанотисът или т.н. мадагаскарски жасмин е известен със своя аромат. Той е увивно растение с лъскави зелени листа и уханни бели цветове. Отглежда се лесно в домашни условия. Изисква умерена светлина и поливане.