Показване на 10 резултата

Аранжировка в делва

24.00лв.

Мухленбекията е нисък вечно зелен храст, който образува едва забележими цветове. Заедно с ароматните нарциси стои чудесно в кашпата делва.

Зюмбюли в кошница

14.00лв.

Красивите ароматни зюмбюли може да бъдат отглеждани както навън, така и в стайни условия.

Синя хортензия

22.00лв.

Красивата хортензия харесва сенчести места. Полива се обилно, особено в летните месеци. Отглежда се в кисела почва. Може спокойно да бъде оставяна да зимува навън, но поливането почти напълно спира в студените зимни дни.

Азалия

16.00лв.

Това красиво цвете изисква много светлина( без пряка слънчева) и обилно количество вода. Идеалното място за нея е източен прозорец. Не забравяте, че пресаждането е задължително в кисела почва. Много често цъфти два пъти годишно- през зимата и лятото.

Азалия дърво

20.00лв.

Това красиво цвете изисква много светлина( без пряка слънчева) и обилно количество вода. Идеалното място за нея е източен прозорец. Не забравяте, че пресаждането е задължително в кисела почва. Много често цъфти два пъти годишно- през зимата и лятото.

Антуриум

28.00лв.

Красивият антуриум е едно от стайните растения, които не изискват много светлина, т.е. не е необходимо да стои до прозорец, може да се отглежда и по-навътре в стаята. Полива се обилно, но до следващото поливане е необходимо почвата да пресъхне. Пулверизирайте редовно листата и корените и подхранвайте, за по-обилен цъфтеж.

Калатея кроката

32.00лв.

Представителите на рода калатея са едни от най-красивите и атрактивни листнодекоративни растения. Те притежават ефектна и екзотична окраска на листата, изпъстрени с интересни петна, вариращи по големина и форма. Изключение правят няколко сорта цъфтящи калатеи, сред тях е и крокатата, която се отличава с красивите си наситено оранжеви цветове. Обичат повече вода. Почвата трябва да е непрекъснато влажна. Това обаче не означава, че трябва да поливате преобилно и постоянно. В най-добрия случай в подложката не бива да остава вода. Преполиването е също толкова вредно за растението, колкото и недостатъчната почвена влажност. И двата случая водят до деформиране на листата. Зимно време поливането се намалява така, че почвата леко да просъхне.

Кливия

20.00лв.

Красивата кливия е лесно за отглеждане стайно цвете. Обича светлина, но не пряка слънчева. полива се умерено, като през зимния период поливането почти спира, тъй като тя е в покой. Цъфти продължително време. Характерно е, че цветовете цъфтят един след друг.

Спатифилум

16.00лв.

В зависимост от условията спатифилумът цъфти почти през цялата година, но най-често от пролетта до късна есен.  С прекрасните си бели цветове той създава усещане за хармония. Смята се, че ако на неомъжена девойка подарят спатифилум, в скоро време тя ще си намери половинка. А ако дамата е омъжена, то тя ще забременее. Затова го наричат „Женско щастие“. Не се нуждае от пряка светлина, може да бъде отглеждан и по-навътре в стаята. Полива се умерено, като корените не трябва да загниват.